Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z ksylitolem do przygotowania tortów albo przełożenia blató konfiturą. Wyszedł świetny. Polecam.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Biszkopt wypiekać w formie 18 cm. Tłuszczem posmarować tylko dno, rantu już nie. Wypiekałam w obręczy cukierniczej regulowanej. Na dno położyłam papier do pieczenia a brzeg wysmarowałam tłuszczem ponieważ ciasto biszkoptowe do niej przywiera. Jeśli pieczesz w swojej sprawdzonej tortownicy nie smaruj rantu. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijać w dużej misie i dodawać do ubitej piany po łyżce ksylitolu i ciągle miksować. Następnie dodać żółtka i chwilę ubijać ( 2-3 minuty) do skończenia, dodać ręcznie sypkie składniki i wymieszać dokładnie ale delikatnie trzepaczką. Przelać do formy i piec 30 minut w 160 st. C. Po całkowitym wystudzeniu wyjąć z formy.