Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, oliwę i dokładnie wymieszać. Wlać do tortownicy i piec do 30 min w tem.180C
Mak zalać wrzącą wodą.Po 20 min zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie odlać wodę zemleć mak 2 razy w maszynce. Do maku dodać jajka mąkę ziemniaczaną oraz zapach.
Zagotować margarynę z cukrem (3/4 szkl.) i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gęstniejącą gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Polać polewą kakaową i posypać kokosem. Smacznego!