Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z musem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6071
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6071
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Składniki
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Biszkopt: białka ubijam na sztywno, dodaję cukier, żółtka i dalej ubijam. Przesiewam mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaję je porcjami do masy jajecznej i ostrożnie mieszam. Ciasto wylewam do tortownicy (śr. 25 cm) wyłożonej pergaminem. Piekę ok. 25 min w temp. 180°C.
Mus: zimną kremówkę i mascarpone miksuję na puszystą masę. Dodaję porcjami krem czekoladowy, kakao i miksuję na średnich obrotach, aż połączy się z masą. Wlewam rozpuszczoną w wodzie letnią żelatynę, miksuję na wolnych obrotach 10-15 sek.
Na biszkopt wykładam 1/3 musu, układam osączone z syropu gruszki i resztę musu. Chłodzę w lodówce. Dekoruję.Źródło: Kobieta i życie