Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blat kokosowy to bardzo smakowita część składowa do tortu. U nas lubi się kokos, więc często dokładam do różnych tortów ten blat kokosowy. Robi się go bardzo prosto, a smakuje wyśmienicie. Niedługo dołączę przepis na tort kokosowy, ale na razie sam blat, bo można go użyć do praktycznie każdego tortu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli Do ubitych białek dodajemy cukier i dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści
Do ubitej piany z cukrem dosypujemy przesianą mąkę i wiórki i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki
Tortownicę ( u mnie 23 cm ) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę. Wyrównujemy
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 25-30 minut
Wyjmujemy z piekarnika i studzimy Używamy jako jedną z warstw do tortu