Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne wiele osób zna bloki czekoladowe i raczej na pewno wiele osób je uwielbia . Ja dziś zrobię blok udoskonalony . Połączenie słodkości , chrupkości i zdrowia .
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Margarynę , mleko , cukier i kakao zagotować . Mieszać do połączenia się składników. Zdjąć z ognia , przestudzić i stopniowo dodawać mleko w proszku , cały czas energicznie mieszając aby nie powstały grudki . Następnie dodajemy pokruszone na drobno herbatniki oraz jedną garść posiekanych orzechów i dokładnie mieszamy .Jeżeli masa wydaje nam się zbyt gęsta możemy dodać odrobinę mleka . Jeżeli natomiast wydaje nam się zbyt rzadka należy dodać odrobinę więcej herbatników. Blaszkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej naszą masę . Na wierzch posypujemy drugą garść posiekanych orzechów i delikatnie za pomocą łyżki przygniatamy orzechy do masy . Blaszkę wstawiamy do lodówki .