Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z serii "dla niezapowiedzianych gości". Błyskawiczne, pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego i rozpływającej się czekolady. Można dodać gorzką, mleczną, białą - z każdą smakują wyśmienicie ;)
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 166
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 166
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty ok. 5x5 cm. Tabliczkę czekolady podzielić na pojedyncze kostki.
Kostkę czekolady kłaść na kwadracie ciasta francuskiego, przykryć go drugim i mocno dociskać na brzegach - żeby czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia. Przygotować tak wszystkie ciasteczka i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko rozmieszać i smarować nim ciasteczka. Na koniec posypać cukrem.
Piec na dolnej szynie piekarnika na złoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 10-15 minut. Smacznego :) Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu i lekkim przestudzeniu - wtedy czekolada w środku jest płynna :)