Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe obwarzanki to świetna alternatywa dla tradycyjnych obwarzanków drożdżowych. Jeśli nie mamy za dużo czasu, to ten przepis będzie idealny. Szybko i smacznie :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1985
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1985
Składniki
Mąkę z sodą przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.
Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy placek na grubość ok 1cm. Okręgi wykrawamy szklanką a kieliszkiem dziurki.
Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej (ok. 2 cm. wysokości naczynia). Wkładamy obwarzanki i smażymy na złoty kolor. Wyjmujemy na ręczniki papierowe. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i zajadamy. Najlepiej smakują na świeżo a uwierzcie mi - długo nie poleżą. Z tej porcji wyszło mi 24. Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl