Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, a jakże smakowite:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Składniki
2 opakowania wiórków wsypujemy do zimnego mleka dodajemy żółtka, mąki i cukry. Wszystko dobrze mieszamy i zagotowujemy cały czas mieszając. Od zagotowania gotujemy jeszcze 2 min. i odstawiamy do wystygnięcia.
Ucieramy masło i dodajemy po trochu budyń. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy.
Na blachę układamy krakersy na to budyń, znowu krakersy, budyń i kkrakesy (3 warstwy) Każdą warstwę masy, za wyjątkiem ostatniej sypiemy płatkami migdałów, a wierzch wiórkami. Wstawiamy do lodówki.
Smacznego!