Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest tak prosty i szybki że każdy potrafi go zrobić. Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika ze stołu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 56
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 56
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Blaszka 18 X 27 cm. Zmielony twaróg podgrzewać z dwoma rodzajami cukru i pokrojonym masłem. Całość mieszać i podgrzewać do rozpuszczenia się masła i cukru.
Mleko dokładnie rozmieszać z budyniami i żółtkami. Budyniową mieszankę wlać do gorącego twarogu. Teraz cały czas mieszając podgrzewać do zgęstnienia masy.
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie formy ułożyć : - warstwę herbatników -warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwa herbatników Ciasto schłodzić w lodówce co najmniej 60 minut, aż masa serowa dobrze się schłodzi.
Przygotować galaretkę wg. przepisu, ja część wody zastąpiłam syropem z mandarynek. Dokładnie przestudzić. Odsączone z syropu mandarynki układać na schłodzonym serniku. Płynną i lekko tężejącą galaretką polewamy sernik. Ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.