Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto. Pomysł na wypiek zaczerpnięty ze znanych batoników. Warto się skusić.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1576
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4845
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1576
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4845
Składniki
Dno foremki ze zdejmowaną obręczą wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Jajka wybić ze skorupek. Ubijać mikserem około 10 minut, aż zbieleją i powiększą swoją objętość. Wtedy przesiać do nich obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Mikserem na niskich obrotach lub przy pomocy łopatki delikatnie wmieszać mąki. Następnie całość przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku 35-40 minut. Wystudzić upieczony biszkopt. Usunąć papier do pieczenia. Biszkopt ponownie włożyć do foremki. Przygotować masę z wiórkami kokosowymi. Do garnka wlać mleko. Wsypać cukier. Gdy mleko będzie gorące, dodać masło. Wsypać wiórki kokosowe i kaszkę mannę. Mieszać, aż całość się zagotuje. Zdjąć z ognia. Cały czas mieszać. Jeszcze ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Wygładzić wierzch. Przygotować polewę. Do garnuszka wlać mleko. Dodać połamaną czekoladę i masło. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Polewę wylać na masę kokosową. Równo rozprowadzić po cieście. Ciasto dać do lodówki na całą noc.