Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka można przechowywać w blaszanej puszcze
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać jajka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Zarobić dość gęste ciasto. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować. Za pomocą foremek wykrawać gwiazdki lub inne kształty. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Pierwsze przez około 30 minut. Następne około 15 minut. Po wystudzeniu ciasteczka dowolnie ozdabiamy