Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraziste w smaku, odrobine gorzkawe, mocno czekoladowe, bardzo wilgotne i ciężkie, z lekko chrupiącą skórką. Po prostu doskonałe brownie!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 217
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 156
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 217
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 156
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło i dodać gorzką czekoladę. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie ubić jajka ze szczypta soli i cukrem. Delikatnie wmieszać masę jajeczną do masy czekoladowej. Następnie dodać kakao wraz z mąką. Wymieszać wszystkie składniki tylko do ich połączenia. Przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, o wymiarach 25cmx25cm. Maliny delikatnie wcisnąć w ciasto, oprószyć pokrojonymi pistacjami. Piec w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 25 minut. Po upieczeniu studzić w otwartym piekarniku, a następnie na kratce przez kolejną godzinę. Ciasto potrzebuje odpocząć, wtedy zgęstnieje. Przyozdobić pozostałymi malinami i pistacjami. Ps: Dodatki zależą tylko i wyłącznie od Ciebie. Przepis jest na tyle uniwersalny, że zamiast malin i pistacji możesz użyć innych owoców (świeżych lub mrożonych), bakalii, orzechów czy ciasteczek :)