Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest takie słodkie, że zawsze podaje je w towarzystwie kwaśnych owoców, dla przełamania tej słodyczy.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Wykonanie: Masło roztopić na małym ogniu, dodając trzy czekolady podzielone na kostki (ciągle mieszając). W między czasie utrzeć cukry z jajkami, dodać roztopioną czekoladę z masłem, szczyptę soli i mąkę. Miksować do połączenia składników. Ciasto wlać na średnią wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch zetrzeć jedną czekoladę. Piec 30-35 minut w temperaturze 160 stopni. *Dodatkowo dodałam do ciasta wiśnie w żelu (ułożyłam równomiernie w rzędach 6x5 następnie posypałam czekoladą i dopiero wstawiłam do pieczenia). Po upieczeniu dla przełamania słodyczy podawałam także polane sosem wiśniowym i wiśniami.