Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, wilgotne i rozpływające się w ustach mega czekoladowe ciasto z wiśniami.
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2421
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2421
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Masło roztopić w garnku razem z czekoladami i odstawić do wystudzenia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać połowę masy czekoladowej, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać pozostałą masę czekoladową i ponownie wymieszać do połączenia się składników. Masę przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) ( u mnie tortownica o śr. 23 cm). Na wierzchu ułożyć wiśnie i delikatnie wcisnąć w ciasto. Użyłam rozmrożonych i odsączonych wiśni. Piec w temp. 180’C przez około 50-60 minut – do suchego patyczka. Polewa czekoladowa: obie czekolady przełożyć do garnka i dodać mleko lub śmietankę. Podgrzewać ciągle mieszając, aż czekolada będzie płynna. Gotową polewą posmarować ciasto. Smacznego :-)