Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka w pikantnym cieście"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 59
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 59
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Brukselkę oczyść. Ugotuj w osolonej wodzie, osącz na durszlaku.
Wymieszaj obie mąki, dodaj po szczypcie przypraw. Wlej tyle wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe, odstaw na kilka minut.
W rondlu mocno rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście. Wkładaj porcjami do garnka. Smaż na złoty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaj gorące, z sosem czosnkowo-jogurtowym.
Porcje 10 Przygot. 80 min Cena 1,40 zł Kalorie 352 kcal
<strong>Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie