Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...Pyszne ciasto brzoskwiniowe trio to biszkopt budyniowy nasączony sokiem z brzoskwiń przełożony kremem z serków homogenizowanych z galaretką brzoskwiniową, wierz posmarowany cienką warstwa dżemu brzoskwiniowego i na górze również brzoskwinie zalane galaretką brzoskwiniową
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 38
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 38
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Wlewamy olej oraz zimną wodę. Proszek budyniowy przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mąką. Miksując na niskich obrotach dodajemy do ciasta.
Ciasto przelewamy na blaszkę (25x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 minut.
Przestudzony biszkopt kroimy na dwa blaty. Nasączamy go sokiem z brzoskwiń wymieszanym z wodą.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, mieszamy dokładnie. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serki homogenizowane, a następnie wlewamy zimną, lecz wciąż płynną galaretkę.
Przygotowaną masę od razu wykładamy na jeden z blatów biszkoptowych, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem, nasączamy. Wierzch ciasta smarujemy dżemem brzoskwiniowym. Układamy pokrojone brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką.