Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 163
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 163
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
białka ubić na sztywno dodając pod koniec cukier.
orzechy kakao i mąkę wymieszać razem dodać do ubitych białek
formę o wym 30x40 cm wyłożyć papierem posypać płatkami migdałów wylać na to ciasto i piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni
pilnować,bo czas pieczenia może być krótszy,gdy przytrzymamy ciasto zbyt długo wyjdzie twarda beza i uniemożliwi nam to zrolowanie.Tak więc ciasto upieczone powinno być jeszcze miękkie ale ścięte z wierzchu nie klejące się do palców-później i tak zesztywnieje
upieczone ciasto wystudzić
ubić śmietanę-nie dodaję cukru bo ciasto jest bardzo słodkie wmieszać mandarynki
posmarować placek i zawinąć.ciężko jest zrobić roladę ja zwykle owijam śmietanę ciastem
posypać cukrem pudrem i schłodzić kroić ostrym nożem w dosyć grube plastry