Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Interesująca wariacja na temat pysznych Francuskich ciasteczek. Dodatek do ciasta budyniu nadaje niezwykłego smaku.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 164
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 190
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 347
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 164
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 190
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 347
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 60
Składniki
Mąkę i proszek budyniowy przesiewamy.Masło rozpuszczamy i studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo w trakcie ubijania dodajemy oba cukry. Do ubitej bezy dodajemy po jednym żółtku. Krótko miksujemy. Do masy dodajemy mąkę , proszek budyniowy i aromat śmietanowy. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Do masy dodajemy rozpuszczone masło. Krótko miksujemy. Formę na magdalenki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą(silikonowej nie potrzeba). Nakładamy 3/4 ciasta do formy. Magdalenki pieczemy około 10-12 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!