Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaciekawiły mnie te naleśniki z proszkiem budyniowym. Postanowiłam przygotować swoją wersję. Naleśniki są niezwykle pachnące, chrupiące i pyszne. Dodam, że wychodzą bardzo cieniutki i nie chłoną tłuszczu. Polecam podać z ulubionymi dodatkami.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6639
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6639
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 325
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. ( Budynie dodajemy w proszku. Ciasto wychodzi dość rzadkie i takie ma być) . Następnie ciasto odstawiamy na około 30 minut żeby odpoczęło.
Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
Podajemy ciepłe lub zimne z ulubionymi dodatkami. Smacznego życzę. Rady: Z przepisu wyszło mi 14 naleśników o średnicy 20 cm.