Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z rodzinnego archiwum. Ciasto łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne,zwłaszcza dla smakoszy ciasta kruchego,które w tym wypadku jest wyjątkowo delikatne. Polecam :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Wyrabiać tylko tak długo żeby połączyły się składniki. Mąki dodajemy w zależności ile zabierze ciasto-nie muszą to być pełne trzy szklanki.
Po wyrobieniu pieczemy trzy placki.
Gotujemy budyń.
Na placek wylewamy częśc budyniu i kładziemy na niego kolejny placek znowu budyń i przykrywamy ostatnim plackiem na który wylewamy resztę budyniu. Górę ciasta posypujemy pokruszonymi biszkoptami.