Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i szybkie ciasto z budyniu bez pieczenia.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Mleko musimy podzielić na dwie warstwy czyli jedna warstwa to 1 szklanka do gotowania i pół szklanki do rozpuszczenia. Galaretkę dzielimy na pół.
warstwa czekoladowa Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka, dosładzamy i gotujemy. W pół szklanki zimnego mleka rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka razem z połową galaretki. Mieszamy dokładnie, odstawiamy, aby ostygło. Formę (18 lub 20) wykładamy folią spożywczą, na spód układamy naleśnika lub biszkopty i wylewamy budyń. Układamy banana pokrojonego w talarki i wkładamy do lodówki.
warstwa waniliowa Ta sama procedura co wyżej, tylko bez banana. Ewentualnie możecie go dać również na wierzch wedle uznania. Wkładamy do lodówki na parę godzin, aby ciasto stężało. Ja dodatkowo wierzch posypałam kakao.