Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i puszyste bułeczki drożdżowe z serem idealne do kawki lub jako lunch do pracy czy szkoły.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 779
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 779
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Składniki
Składniki na masę serową wymieszaj ze sobą,odstaw. Do misy wsyp przesianą mąkę, zrób zagłębienie wsyp cukier, cukier waniliowy, suche drożdże i wlej ciepłe mleko. Ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem zacznij wyrabiać ciasto dodaj żółtka, masło i sok z cytryny. Ciasto wyrabiają około 10 minut. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Wyjmij ciasto na opruszoną mąka stolnicę i wyrób rękami jeszcze chwilę elastyczne ciasto. Z ciasta wycinaj kółka i lekko rozwałkuj za pomocą szklanki zrób zagłębienie i wypełnij masę serową, boki posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Bułeczki drożdżowe przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Bułeczki idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.