Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie bułeczki idealne na śniadanie,jak również na piknik oraz w podróż.Pasuja również na przyjęcia pod chmurką gdy masz ochotę na coś słodkiego do kawki.Bo przecież biesiady w ogrodzie i grillowanie to nie tylko sałatki i potrawy mięsne.Myśle że każdy chętnie sięgnie po taką bułeczkę.Goraco polecam.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 236
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 236
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj sól, cukier, cukier waniliowy roztrzep rózgą,dodaj ser rozgnieciony widelcem.Nastepnie olej,sok z cytryny.Wymieszaj.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj do ciasta na koniec rodzynki.Zagnieść ciasto.Ciasto podziel na 10-12 bułeczek.Na stolnicy lekko posypanej mąką formuj bułeczki.Ułoż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp wiórkami kokosowymi.Piecz 20 -25 minut do zrumienienia w 180 st.Smacznego.