Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tego ciasta jest to ,że nigdy nie masz go dosyć...chciałabyś jeść bez końca!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
CAPPUCINO Z PIANKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ Masa cappuccino: - opakowanie cappuccino czekoladowego (130g) - 2,5 szklanki mleka - 4 opakowania Śnieżki - 2 łyżki żelatyny Pianka cytrynowa: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa - 1 łyżka cukru pudru Bita śmietanka: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy Dekoracja: Tarta czekolada do posypania Najpierw upiec biszkopt. Ostudzić. Blaszka 25x40 cm. Masa cappuccino: Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić. Do zimnego dodać śnieżki i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy. Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Cytrynowa pianka: Ubić śmietanę (należy pamiętać,że musi być zimna). Dodać do niej cukier puder i tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Bita śmietanka: Śmietanę ubić. Dodać cukier puder i śmietan fixy. Wyłożyć na piankę. Wierzch posypać tartą czekoladą.