Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 230
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 230
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową ,Mąkę przesiewamy ,jajko z żółtkiem ucieramy z połową cukru ,drożdże rozrabiamy z mlekiem cukrem i odstawiamy do wyrośnięcia ,jeśli są to suche to składniki mieszamy ze sobą ale bez masła .W obu przypadkach masło dodaje po zagnieceniu ciasta ,i wtedy masło i jeszcze raz zagniatam ciasto .Odstawiamy do wyrośnięcia ,na 2-3 godziny ,po tym czasie dzielimy na części zaplatamy warkocz odstawiamy do ponownego wyrośnięcia ,smarujemy jajkiem rozmąconym z odrobiną mleka (można posypać kruszonką).Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180-170st pieczemy 30 minut.