Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwę przypomina tylko z nazwy ale to niezapomniany i wyjątkowy smak !!!!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 142
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 111
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 893
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 142
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 111
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 893
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
Składniki
Cukier z wodą gotować przez 20 miinut, aż powstanie syrop o konsystencji śmietanki. Kaszę mannę smażyć na rozgrzanym maśle stale mieszając, aż nabierze jasnego, żółtego koloru. Wlać syrop do kaszy i mieszać aż się dokładnie połączy. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 120 stopni C. na 15 minut (w tym czasie kasza wchłonie syrop). Po wyjęciu z piekarnika do masy dodać orzechy i cynamon, dokładnie wymieszać i nakładać do salaterek mocno ugniatając. Poczekać aż wystygnie. Przechowywać w lodówce. Moża zrobić połowę z cynamonem i połowę bez.