Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chałwowa beza"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1109
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11367
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1109
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11367
Składniki
Białka ubij. Dodaj cukier, ocet i mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenia zrób dwa placki. Piecz w temp. 180°C. Po 5 minutach obniż do temp. 150°C, piecz 1,5 godziny. Wystudź w piekarniku.
Śmietanę ubij, dodaj chałwę i mascarpone, zmiksuj. Kremem przełóż bezy. Czekoladę rozpuść w garnku z masłem i mlekiem, polej wierzch, posyp orzechami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień