Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochlonne i rozpływa się w ustach
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Składniki
Jajka sparzamy,oddzielamy żółtka od bialek.Bialka ubijamy na sztywną pianę.Miksując,stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz żółtka.Mąkę,budynie i proszek mieszamy i dodajemy do masy.Całość delikatnie mieszamy.Pieczemy 30min. w piekarniku rozgrzanym do temp.160stopni C.Ciasto przekrawamy w poprzek na dwa placki.
Budynie gotujemy na mleku,studzimy.Margarynę siekamy i ucieramy,dodając po łyżce zimnego budyniu.Na koniec dodajemy zmiksowaną chałwę.
Na jeden placek wykładamy połowę masy,przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę kremu.Wierzch posypujemy czekoladą.
RADA:Ponieważ ciasto jest dość slodkie,najlepiej posypać go gorzką czekoladą.