Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki wypiek z przejrzałych bananów
widelec, łyżka, miska, 2 blaszki keksówki metalowe lub silikonowe
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wymieszaj masło z cukrem.
Dodaj rozbełtane widelcem jajka i rozgniecione np. widelcem banany.
Włącz piekarnik na 175 stopni góra/dół
Powoli dodawaj przesianą mąkę wymieszaną z sodą i solą. Lekko mieszaj ciasto w trakcie dosypywania.
Dodaj wybrane bakalie w sumie ok 1,5 szklanki, albo mniej jeśli ktoś nie lubi.
Wszystko wymieszaj łopatką.
Foremkę wysmaruj masłem i obsyp mąką. W zależności od wielkości foremki można użyć 2 mniejszych. Przy foremkach silikonowych pomijamy ten krok.
Wlej ciasto do foremek
Piec 45 min w piekarniku, w temperaturze 175 stopni. Z doświadczenia wiem, że warto sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Przy grubej warstwie ciasta lubi się nie przepiec.