Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiąca babka z dynią"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Dynię umyj i wytnij pestki. Miąższ dyni pokrój na plastry, ułóż w foremce wyłożonej pergaminem. Z laski wanilii wyskrob ziarenka, laskę pokrój. Olej podgrzej, dodaj wanilię, wymieszaj, polej dynię.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 30 minut. Odstaw, by ostygła. Wyjmij kawałki laski wanilii. Dynię zmiksuj i osącz na sitku.
Masło rozpuść z cukrem i miodem. Ostudź. Jajka rozbij, rozmąć, zmieszaj z piure z dyni i masłem. 30 dag mąki przesiej z proszkiem, przyprawą i solą, dodaj do masy, wymieszaj. Bakalie posiekaj, zmieszaj z 2 łyżkami mąki, połącz z ciastem.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Wyrównaj wierzch. Piecz w 180°C ok. 70 minut. Zostaw do ostudzenia na kratce. Wierzch ciasta możesz posypać pudrem.Źródło: Naj