Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z zewnątrz mięciutkie w środku skręcane bułeczki drożdżowe. Chrupią dzięki posypce z cukru i cynamonu. Jedynym większym kosztem będzie tu zakup cukru kokosowego. Który polecam bo jest odpowiednim cukrem dla cukrzyków.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 927
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 927
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Składniki
Wychodzi kilkanaście bułek. Kokosowy cukier wymieszać z cynamonem. Ciasto. Mąkę pszenną przesiać do miski w środku zrobić dołek. Pokruszone drożdże dodać do dołka posypać łyżką cukru i zalać 3 łyżkami letniego mleka. Po 5 minutach kiedy drożdże lekko podrosną dodać resztę składników, dokładnie wyrobić. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Miskę z ciastem odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 50-70 minut. Ciasto wyjąć z miski, krótko zagnieść i odrywając kawałki ciasta formować dość cienkie długie wałeczki. Każdy wałek zwinąć na pół i końcówki dwa razy skręcić wokół siebie. W trakcie wałkowanie można delikatnie podsypać mąką.
Uformowane bułeczki lekko skropić wodą a następnie obtaczać w cynamonowej posypce. Po zrobieniu wszystkich przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 10-15 minut, w ciepłym miejscu.
Piec w 185 -190 C kilkanaście minut do przyrumienienia.