Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące faworki pieczone w piekarniku, łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy, zrobić ciasto, następnie wyciąć faworki i upiec w piekarniku.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 148
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 148
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Żółtka wymieszaj z kefirem, dodaj cukier, sól, skórkę z cytryny, masło na koniec mąkę z sodą. Wyrób ciasto w misce, następnie przełóż na stolnicę i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkuj i za pomocą radełka wycinaj prostokątny, i formuj faworki. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem