Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące róże"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Składniki
Przytnij ciasto francuskie tak, by miało wymiar 5x22 cm – potrzebujesz tyle arkuszy, ile masz foremek (o średnicy ok. 20 cm). Wzdłuż dolnej części arkusza, na szerokości 2 cm, rozsmaruj cienko marmoladę. Posyp kawałkami truskawek i zwijaj wzdłuż rulonu, tak by uzyskać różę.
Ułóż zwinięte ciasto w foremkach do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C stopni przez 15-20 minut, aż ciasto się przyrumieni. Gdy ostygnie, posyp je cukrem pudrem i resztą truskawek.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: średniŹródło: TV14