Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Składniki
Mleko podgrzać z cukrem i masłem do rozpuszczenia obydwu. Zestawić z ognia. Ciągle mieszając wsypywać porcjami kaszkę. Podgrzewać aż zacznie gęstnieć. Odstawić do przestudzenia co jakiś czas mieszając. Truskawki obrać z szypułek, opłukać, osuszyć. Przekroić na połówki.
Na dnie formy wyłożyć dwie warstwy herbatników . Wyłożyć łyżką 1/3 masy i delikatnie rozsmarować. Na masie ułożyć warstwę truskawek. Przykryć herbatnikami , znowu masa i na wierzchu truskawki. Jak masa wystygnie włożyć na mi godzinę do lodówki. smacznego :) ps. na wierzchu można wylać galaretkę ale u mnie ciacho nie doczekało !