Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta bez pieczenia to doskonały pomysł na smaczne i łatwe w przygotowaniu desery. Nie wymagają one użycia piekarnika, co czyni je idealnymi do przygotowania w upalne dni lub w sytuacjach, gdy nie mamy dostępu do urządzenia.
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 51
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 51
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Składniki
1. W misce rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 500ml gorącej wody. 2. W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. 3. Do miski z galaretką dodajemy startą skórkę i sok z cytryny, a następnie dodajemy ubitą śmietanę i dokładnie mieszamy. 4. Na dnie prostokątnej formy układamy herbatniki, a nad nimi rozprowadzamy masło. 5. Na masło wylewamy powstałą galaretkową masę i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.