Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka, bez jajek i cukru, banany zapewniają słodycz tym wspaniałym i mięciutkim ciasteczkom, serdecznie polecam :-)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Dwa dojrzałe banany rozgniatamy widelcem. Do miski wsypujemy szklankę płatków owsianych, dodajemy do nich rozgniecione banany, łyżkę masła, 2 łyżki słonecznika i mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. I w dłoniach formujemy kuleczkę z ciasta, a następnie kładziemy na blasze lekko dociskając. Z tej proporcji uzyskamy kilkanaście ciasteczek. To jest tak zwana porcja na raz. Jeśli potrzebujemy na szybko coś pysznego przekąsić. Wkładamy blachę z ciasteczkami do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut, na najwyższym poziomie piekarnika. Ja piekę z termoobiegiem. Upieczone pozostawiamy do wystudzenia. To nie są suche i chrupiące ciasteczka. Są mięciutkie, serdecznie polecam :-)