Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka bezowe z truskawkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki, odsącz, pokrój na połówki. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Miksując, syp porcjami cukier, aż powstanie lśniąca sztywna piana. Wsyp mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, narysuj kółka. Nałóż masę do szprycerki i rozłóż ją spiralnie na narysowane kółka, tworząc placuszek (zachowaj między nimi dosyć duże odstępy). Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Od razu zmniejsz temperaturę do 90°C. Piecz 20-30 minut.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem, potem wymieszaj z serkiem mascarpone. Krem nałóż na bezy, udekoruj truskawkami lub innymi sezonowymi owocami.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień