Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka churros"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 104
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 104
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Składniki
Do garnka z wodą włóż masło, wsyp szczyptę soli i dodaj otartą skórkę z połowy cytryny oraz pomarańczy. Całość zagotuj.
Zdejmij z ognia, dosyp mąkę z cynamonem i energicznie wymieszaj, tak żeby masa była gęsta i gładka.
Poczekaj kilka minut, aż przestygnie, a następnie wbij kolejno jajka i ponownie dokładnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego i wyciśnij kawałki o długości ok. 10 cm prosto do gorącego oleju.
Usmaż ciastka na złoto. Gotowe posyp cukrem.Źródło: Kurier TV