Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na proste i przepyszne ciasteczka, cynamonowe, delikatne, bardzo chrupiące, serdecznie polecam.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13720
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13720
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Składniki
1. 250 g miękkiego masła miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo 2 jajka i dalej miksujemy na wolnych obrotach. W międzyczasie dodajemy też kilka kropel esencji waniliowej. Następnie zmieniamy śmigła na kręciołki i dalej wolno miksując dosypujemy stopniowo 2 i pół szklanki mąki pszennej zmieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 2. W miseczce mieszamy cukier z cynamonem. Na jedną blachę to są 4 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka cynamonu, zatem te proporcje musimy potroić. 3. Łyżeczką nabieramy porcję ciasta, kulamy w dłoniach, następnie kuleczkę ciasta obtaczamy w cynamonowym cukrze i odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 4. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 5. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko i pieczemy przez ok. 10-12 minut z termoobiegiem. 6. Upieczone ciasteczka studzimy na kratce. Są przepyszne. By pozostały cudownie chrupiące należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Smacznego :-)