Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące ciasteczko idealne do porannej kawy
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Składniki
rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)
Ciasto francuskie (wersja z chłodni a nie z zamrażarki) rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi (łatwiej będzie zlepić ciasto)
zaczynamy zawijać ciasto od krawędzie przeciwnej do tej gdzie zostawiliśmy 1 cm wolnego,
delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia ze śliskim papierem do pieczenia
pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 ''C