Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na ciasteczka czekoladowe z dodatkiem wiórek kokosowych. Zrobiłam je na bazie ciastek czekoladowych, które już wcześniej robiłam. Bardzo lubię te ciasteczka i chciałam je trochę urozmaicić. Z podanych składników zrobiłam 40 ciasteczek.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 252
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 252
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Czekoladę pokroić nożem na mniejsze kawałki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i jeszcze chwilę miksować na wolnych obrotach. Następnie wsypać obie mąki, kakao, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Zmiksować do połączenia składników, najlepiej hakami bo ciasto będzie gęste. Pod koniec zagnieść ręką. Dodać pokrojoną czekoladę i ponownie zagnieść.
Dłonie można zwilżyć olejem. Odrywać po kawałku ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie spłaszczać. Ciastka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 15-17 minut. Po upieczeniu, ciasteczka zostawić na blaszce do wystudzenia, ponieważ ciepłe będą miękkie. Ściągać z blaszki dopiero gdy wystygną.