Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka francuskie z ananasem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Ananasy osącz z zalewy. Ciasto francuskie rozmroź. Rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Foremką lub szklanką wytnij koła o średnicy o 1 centymetr szerszej niż plastry ananasa. Ułóż je na cieście. Zewnętrzne brzegi kółek lekko podwiń ku górze. Wierzch posyp cukrem pudrem.
Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C. Wyjmij z piekarnika.
Kiedy ciasteczka ostygną, w środek każdego włóż odrobinę kremu czekoladowego. Możesz je także upiec na kruchym domowym spodzie, ale bez dodatku cukru.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Bella Relaks