Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie z jabłkami to ekspresowy deser z czterech składników. Są tak proste, że możecie je zrobić we współpracy z dziećmi. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe, tuż po wyjęciu z piekarnika.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 84
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 84
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne. Owoce pokrój na 4-5 mm plasterki.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Pokrój je równolegle wzdłuż krótszej krawędzi na paski o grubości około 5-7 mm.
Paskami ciasta owiń plasterki jabłek.
Do miseczki wbij jajko i rozkłóć je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj ciasteczka francuskie z jabłkami. Każde z nich oprósz cukrem pudrem.
Gotowe ciasteczka przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut (do zrumienienia).