Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne i aromatyczne, o orientalnym smaku ciasteczka.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9308
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9308
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Mąkę, proszek do pieczenia i imbir łączymy i przesiewamy, a następnie stopniowo dodajemy do utartych jajek. Cały czas ucieramy, aż uzyskamy jednolitą masę. Powstałe ciasto powinno być dość rzadkie. Blachę smarujemy tłuszczem i łyżeczką nakładamy na nią porcje ciasta. Należy zachować odstępy miedzy ciasteczkami, ponieważ ciasto sie rozleje i trochę wyrośnie. Ciasteczka pieczemy 10-15min w 160st.