Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jakoś mnie naszło na coś słodkiego a że śliwkowe zjedzone, a ciasto francuskie miałam zakupione i marmoladę również więc zrobiłam :
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 869
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 869
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Gotowe ciasto przeciąć w poprzek po 8 cm
I w zdłóż po 8,5 cm.
Foremkę do babeczek posmarować olejem,
Kłaść przygotowane kwadraciki uformować jako babeczkę,
W środek włożyć łyżeczkę marmolady
I zamknąć kieszonki na przemian dwa boki
I kolejne dwa boki
Jajko roztrzepać widelcem.
Przygotowane kieszonki posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 minut w zależności od piekarnika.
Jeśli ktoś spodziewa się większej ilości gości można zrobić z dwóch ciast francuskich.
Z jednego ciasta wychodzi 15 sztuk ciasteczek. Polecam dla dzieci i nie tylko.