Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, proste w przygotowaniu oraz pachnące kokosem ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami arachidowymi.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24421
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24421
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, mieloną kurkumę oraz szczyptę soli i mieszamy wszystkie suche składniki.
Do drugiej misy dodajemy olej kokosowy, 3 łyżki mleka, jajko i dwa żółtka, oba cukry (trzcinowy i waniliowy), kilka kropel aromatu waniliowego i miksujemy wszystkie składniki. Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami i zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremką ciasteczka, które moczymy w białkach wymieszanych z cukrem pudrem*. * dzięki temu ciasteczka będą ładnie błyszczeć Uformowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wciskamy w nie połówki orzeszków arachidowych. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 10 minut. Życzę smacznego! :)