Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z przyprawą korzenną i miodem w fantazyjnych kształtach. Oczywiście możecie użyć dowolnych foremek i udekorować je według uznania.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Do rondelka wkładamy masło, dodajemy miód, cukier i przyprawę korzenną. Podgrzewamy do połączenia składników. Odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonych składników dodajemy przesianą mąkę, sodę oraz jajka. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 30 min. do lodówki.
Po upływie tego czasu ciasto odwijamy z folii i dzielimy na mniejsze części. Rozwałkowujemy i wycinamy kształty za pomocą foremek.
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 15 minut. Studzimy na kratce i dekorujemy. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.