Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, a z kremem pomarańczowym smakują wyśmienicie. Polecam.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wymieszać z przyprawą do piernika, kakao i cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka i drobno pokrojone masło. Można posiekać nożem i następnie zagnieść ciasto. Ja wykonałam tą czynność blenderem. Gdy ciasto będzie już jednolite zawinąć w folię i dać je na 20 minut do zamrażarki. Potem rozwałkować podsypując nieco mąką. Wykrawać różne wzory. Należy pamiętać, że w co drugim ciastku powinna być dziurka. Zrobiłam ją naparstkiem. Piec w foremce wyłożonej papierem do pieczenia 8-10 minut w 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć kremem pomarańczowym. Przepis na krem pomarańczowy we wcześniejszym przepisie. Ciasteczka będące na wierzchu przed przełożeniem posypać cukrem pudrem. Część celowo nie posypałam. Dało to ciekawy efekt na talerzu.