Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, kruche, aromatyczne ciastka z dominującym smakiem masy kajmakowej i czekolady.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Składniki
Miękkie masło, masę krówkową, aromat waniliowy i cukier należy utrzeć na gładką masę. Dodać mąkę i utrzeć do połączenia składników. Wsypać pokrojoną na kawałki czekoladę i wymieszać (najlepiej ręką, ponieważ ciasto jest gęste). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenie i spłaszczać. Ciastka piec ok. 13 - 15 min. w temp. 190 stopni do zrumienienia ciastek. Smacznego :-) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki