Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka marchewkowe"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1809
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1809
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Składniki
Zagotuj miód z cukrem. Dodaj masło, cynamon i goździki. Wystudź.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj startą marchew, miodową masę, jajka, migdały, rodzynki i kakao. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
Zwilż dłonie i formuj ciastka z ok. 2 łyżek masy. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do gorącego piekarnika (temp. 175 st. C), piecz ok. 30 minut. Rozpuść polewę zgodnie z przepisem na opakowaniu i udekoruj nią ostudzone ciasteczka.Źródło: Olivia